Bir restoranın yemek alanının yenilenmesi birçok farklı faktöre bağlıdır. Alanın büyüklüğü, hedeflenen günlük müşteri sayısı ve restoranın konsepti önemlidir. Restoran dekorasyonu bu kriterlere göre yapılmalıdır.

İç dekorasyon yapılırken asıl nokta müşteri olmalıdır. Yaş aralığı, sunacağınız menü, iç tasarım konsepti müşterinize hitap edebilmelidir. Fast food, balık lokantası, cafe ve otel restoranı gibi mekan konseptinden dolayı farklı tasarlanacaktır. Ayrıca daha geniş bir perspektiften bakarsak, mimari olarak yapının konumu, çevresiyle ilişkisi, iç mekânla ilişkisi de dikkate alınmalıdır.

Seçtiğiniz mobilyalar mekanınıza karakter katacaktır. Özellikle masa ve sandalyeler, tasarıma enerji veren hareketli mobilya sınıfındadır. Mekanlarınızı seperatörlerle ayırarak farklı seçimler yapabilirsiniz. Giriş için rahat koltuklar sağlayan 70×70 ve 120×70 gibi masa örnekleri, yemek alanı için dik oturma sağlayan ahşap sandalyeler, boyutları yan yana geldiğinde geniş bir masa.

Mekândaki sirkülasyona göre mobilyanın kategori ve lokasyonunun seçilmesi gerekmektedir. Duvarların şekline ve pencere yerleşimlerine göre mekana uygun özel tezgah tasarımları yapılmaktadır. Garsonların geçiş mesafesi dikkate alınarak masaların yerleşimi ayarlanır.

Son hikayeler